Psycholoog Groningen
telefoonnummer psycholoog groningen 06 - 5064 2895
e-mailadres psycholoog groningen info@psychologenpraktijk-groningen.nl
psycholoog Groningen

Wie is Psycholoog Groningen Pieter-Paul van Arent?

psycholoog Groningen Pieter-paul van ArentMijn naam is Pieter-Paul van Arent. Ik ben geboren in 1966 in Den Haag waar ik tot mijn 20e heb gewoond. Ik ben na mijn middelbare school gaan werken. Zo heb ik in diverse functies gewerkt bij ministeries en heb enige tijd gewerkt bij het centraal bureau voor genealogie. In die periode besloot ik toch mijn wens om psycholoog te worden waar te maken. En waarom psycholoog? Eigenlijk vanwege de rol die ik een psycholoog of psychiater vaak zag hebben in films. Ik vond het altijd bijzonder dat zo iemand in een oogopslag kon zien hoe een ander persoon in elkaar zit. Dat wilde ik ook wel leren. Tenslotte vond ik mensen hele interessante wezens. Helaas kwam ik er al snel achter dat een mens niet in een paar zinnen of in 1 blik te doorgronden is. Maar dat maakte de studie en het werk niet minder interessant.

Ik ben met mijn studie begonnen in Leiden, maar ben na een jaar overgestapt naar de universiteit in Groningen. Deze stad heeft mijn hart gestolen en is daarom nog steeds mijn woonplaats. In 1992 ben ik afgestudeerd. In die tijd heb ik ervaring opgedaan op de psychiatrische afdeling van de universiteitskliniek. Hierbij had ik te maken met mensen met angststoornissen en mensen met psychoses en schizofrenie. In 1998 ben ik als zelfstandig psycholoog begonnen in Emmen. Daar heb ik 14 jaar met veel plezier gewerkt. Sinds 2011 ben ik werkzaam in mijn woonplaats Groningen.

Naast mijn werk heb ik in de afgelopen jaren veel aan bij- en nascholing gedaan. Zo heb ik me verdiept in klachten op het gebied van o.a. relaties, werkproblemen, traumaverwerking en seksuele (verslavings)-problemen. Ik heb me geschoold tot Cognitief-Gedragstherapeut, maak gebruik van technieken als EMDR en werk vanuit de oplossingsgerichte methode.

Wat ik in de jaren geleerd heb over de cliŽnten waar ik mee werk is dat ze heel snel in staat zijn om hun leven weer in eigen handen te krijgen. Mensen zijn meestal heel sterk en vaak is er maar weinig verandering nodig om grote positieve gevolgen te merken. Mijn doel is dan ook om mensen in zo weinig mogelijk gesprekken weer snel op weg helpen. Dit betekent wel dat de therapie meer is dan alleen praten met de psycholoog. Er wordt een actieve houding verwacht waarbij het "echte werk" vooral tussen de gesprekken door gedaan moet worden.

Ik zie mezelf als een soort detective die, samen met de cliŽnt, aan de hand van aanwijzingen en puzzelstukjes op zoek gaat naar het grotere geheel en daarmee naar de oplossing van het mysterie. Iets wat nooit verveeld!

- GZ-Psycholoog Pieter-Paul van Arent bij Psycholoog Groningen (BIG geregistreerd)

Zit u met een probleem of klacht? Of heeft u soms vragen over wat ik precies voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op door een berichtje te sturen naar Psycholoog Groningen, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.
GZ-psycholoog (BIG)
Vergoedingen mogelijk
Afspraak op korte termijn

Heeft u nog vragen?

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met mij op: psycholoog Groningen contact

Psycholoog Groningen is lid van:
nederlands instituut van psychologenNIP nederlands instituut psychologen vereniging eerstelijnspsychologen

Deel mijn website: